fbpx

De trainer komt naar je toe!

Hoe je die slappe borsten weer stevig krijgt

Tijdens de jongere jaren zijn de borsten mooi gevormd, stevig en rond. Jarenlang gaf je dat een gevoel van vrouwelijkheid en zelfverzekerdheid. Maar naarmate de jaren verstrijken, hebben velen van ons gemerkt dat de zwaartekracht niet bepaald onze beste vriend is. Herkenbaar? Slapper wordende borsten horen bij het ouder worden, maar het wordt toch vaak als een probleem gezien door vrouwen van 35 jaar en ouder. Maak je geen zorgen, want wij laten je weten hoe je die ferme, ronde boezem weer terug krijgt zonder een fortuin uit te geven aan chirurgie. Dit zijn de tips, trucs en de lifehacks om je borsten op natuurlijke wijze te verstevigen. 

Waarom worden borsten slapper?

Voordat we meteen de oplossingen in duiken, is het belangrijk dat we begrijpen waarom borsten na verloop van tijd slapper kunnen worden. Dat zit zo: Onze borsten bestaan hoofdzakelijk uit vetweefsel en klieren, ondersteund door vezelig weefsel en ligamenten. Naarmate we ouder worden, vindt er een reeks veranderingen plaats in ons lichaam: 

1 - Verlies van elasticiteit van de huid

Het natuurlijke verlies van collageen en elastine, eiwitten die de huid stevig en elastisch houden, zorgt ervoor dat onze huid na verloop van tijd minder strak wordt. Dit heeft invloed op de stevigheid van onze borsten. 

2 - Zwaartekracht

De zwaartekracht is genadeloos en trekt voortdurend aan onze borsten. Dit leidt tot verslapping van het borstweefsel en op den duur zullen de borsten er minder stevig uit gaan zien door het langdurig ‘trekken’ van de zwaartekracht. 

3 - Zwangerschap en borstvoeding

Tijdens de zwangerschap en borstvoeding ondergaan de borsten aanzienlijke veranderingen, waaronder tijdelijke vergroting en mogelijk verlies van stevigheid na het geven van borstvoeding aan de baby. 

4 - Gewichtsschommelingen

Herkenbaar voor iedereen. We komen aan en we vallen weer af gedurende verschillende fases in ons leven. Gewichtstoename en -verlies kunnen een grote impact hebben op de grootte en stevigheid van je borsten, aangezien ze hoofdzakelijk bestaan uit vetweefsel. Door het rekken en krimpen van de borsten neemt de stevigheid op den duur af. 

Sommige oorzaken van het verslappen van je borsten zijn beïnvloedbaar, maar lang niet allemaal. Zit er dan niks anders op dan het te accepteren? Nee hoor, er zijn manieren om de jeugdige uitstraling van je borsten te herstellen, en je kan daar zelf mee beginnen. 

Natuurlijke manieren om je borsten te verstevigen

1 - Krachtoefeningen voor de borstspieren

Eén van de meest effectieve manieren om je borsten te verstevigen, is door de borstspieren te trainen. Oefeningen zoals push-ups, een cobra pose of bewegend planken kunnen de spieren onder je borsten versterken, waardoor ze er steviger uitzien.  

Push-ups spreken voor de meeste mensen voor zich: druk jezelf omhoog met 2 armen, terwijl je voeten de rest van je lichaam omhoog duwen. Bij een cobra pose blijf je met je onderlichaam plat op de grond liggen, terwijl je met je armen je hoofd en hals omhoog brengt. Bij bewegend planken maak je van je lichaam een plank, maar beweeg je opzij door steeds één stap opzij en weer terug te zetten, of je raakt om en om met je hand je dijbeen aan, terwijl je andere hand op de grond blijft rusten. Probeer drie keer per week 15-20 minuten te besteden aan deze oefeningen. 

2 - Draag de juiste beha

Een goed passende beha is van cruciaal belang voor het behouden van de stevigheid van je borsten. Zorg ervoor dat je de juiste maat draagt en dat de beha de juiste ondersteuning biedt. Een beha met beugels kan ook helpen om de borsten omhoog te tillen en een steviger silhouet te creëren. 

3 - Hydrateer en voed je huid

De huid rond je borsten heeft liefdevolle aandacht nodig. Regelmatig hydrateren met een goede huidverzorgingscrème kan de elasticiteit van de huid helpen behouden. Daarnaast kan voeding van binnenuit je huid verbeteren. Denk aan voedingsmiddelen rijk aan antioxidanten, vitamine C, E en eventueel collageen, die je huid gezond houden. 

4 - Oefeningen voor houding

Een goede houding kan wonderen doen voor de manier waarop je borsten eruit zien. Als je rechtop staat en je schouders naar achteren trekt, til je de borsten op en creëer je meteen een stevigere uitstraling voor je borsten.  

5 - De kracht van massage

Een zachte massage van de borsten kan de doorbloeding verbeteren en de borstspieren versterken. Gebruik een natuurlijke olie, zoals amandel- of olijfolie, en masseer je borsten in cirkelvormige bewegingen. Het is niet alleen goed voor je borsten, maar ook nog eens ontspannend. 

6 - Gezonde voeding en hydratatie

Een evenwichtige voeding met veel groenten, fruit en voldoende eiwitten kan bijdragen aan een gezonde huid en een gezond lichaamsgewicht. Vergeet niet om voldoende water te drinken om gehydrateerd te blijven, wat de elasticiteit van je huid weer ten goede komt. 

7 - Vermijd roken en overmatig alcoholgebruik

Roken en overmatig alcoholgebruik kunnen de huid beschadigen en de collageenproductie verminderen, waardoor de stevigheid van je borsten wordt aangetast. Ook voor je algehele gezondheid is het beter om met roken te stoppen en om alcoholgebruik te verminderen. 

Lifehacks voor een stevigere boezem

Naast deze maatregelen zijn er ook nog enkele simpele lifehacks die je gaan helpen om je borsten steviger te maken: 

1 - Neem koudwaterdouches

Heftig, maar wel gezond. Een lekkere warme douche afsluiten met een koude douche kan de bloedsomloop stimuleren en de huid strakker maken. Het kan misschien even wennen zijn, maar de resultaten zijn de moeite waard. 

2 - Borstverstevigende maskers

Sommige natuurlijke maskers, zoals die op basis van eiwit, komkommer of yoghurt, kunnen helpen om de huid rond de borsten te verstevigen. Breng ze aan en laat ze een half uur intrekken voordat je ze afspoelt. 

3 - Bevorder bindweefsel met vitamine C

Vitamine C staat bekend om zijn vermogen om collageenproductie te stimuleren, wat de huid ten goede komt. Overweeg een voedingssupplement met vitamine C of voeg voedingsmiddelen die rijk zijn aan vitamine C, zoals citrusvruchten, paprika’s en broccoli, toe aan je dieet. 

Wat je moet weten over borstcorrecties

Hoewel we in dit artikel vooral gefocust zijn op natuurlijke methoden om slappe borsten te verstevigen, zijn chirurgische ingrepen, zoals borstlifts, een optie voor wie op zoek is naar snelle resultaten. Bij een borstcorrectie kan overtollige huid verwijderd worden en zo kan de positie van de borsten verbeterd worden. Het is echter wel een ingrijpende procedure met bijbehorende risico’s en kosten, dus dit moet zorgvuldig worden overwogen. 

Maak je borst maar nat

Slapper wordende borsten komen met de jaren en zijn echt niet vreemd. Maar met een combinatie van krachtoefeningen, huidverzorging, gezonde voeding en een goede houding kun je de jeugdige uitstraling van je borsten herstellen en behouden. Maak je borst maar nat, want het gaat niet vanzelf, maar het is fijn om te weten dat je veel zelf kan doen en dat chirurgie niet het enige redmiddel is.  

error: Deze content is beveiligd!