fbpx

De trainer komt naar je toe!

Top 7 Anti-aging voedingsmiddelen

Hoe hard we ook knokken tegen moedertje tijd, ze gaat echt niet vertragen en worden we iedere dag ouder. Één geluk, onze geest wordt er alleen maar mooier, wijzer en rustiger op. Dat geldt helaas niet altijd voor ons lichaam. Brekende botten, dagelijks nieuwe huidplooien en een hoop gekreun en gesteun iedere ochtend weer opnieuw. Alsof we iedere dag weer een bokstoernooi verloren hebben. Maar wist je dat we ons jong kunnen eten? Anti-aging voedingsmiddelen, lees hier de toppers. 

We worden oud!

Het proces van ouder worden klinkt niet als een pretje, en dat is het ook als we de natuur niet een beetje tegenwerken. Ons DNA wordt namelijk keer op keer beschadigd waardoor onze cellen afsterven. Als dat dan nog niet genoeg is melden de vrije radicalen-troepen zich ook aan bij de vijand. Vrije radicalen komen van nature voor in ons lichaam en versnellen ons verouderingsproces. Ze gaan vooral goed op omgevingsfactoren zoals milieuverontreiniging, slechte voeding, roken of stress. Antioxidanten zijn het antwoord, en bij uitstek dé counterattack in onze battle tegen ouderdom. 

Onze battle tegen het verouderingsproces gaat overigens veel verder dan alleen onze huid. Het is natuurlijk heel fijn om er jong uit te blijven zien. Maar laten we eerlijk zijn, het is veel beter om lang gezond en fit te blijven. Daarom 7 anti-aging voedingsmiddelen die veel meer doen dan alleen het strak trekken van je plooien.  

Tomaten

Tomaten zitten boordevol lycopeen. Lycopeen is een zeer krachtig antioxidant en beschermt gezonde cellen, gezonde weefsels en voor de heren, de prostaat. Ook werkt het cholesterolverlagend en beschermt het de huid tegen zonlicht. En dat is nog maar één antioxidant. Tomaten bevatten namelijk ook veel vitamine C, calcium, zink en ijzer. Genoeg geschut om de verloedering KO te slaan.   

Bosbessen

Bosbessen, ze zijn verrekte duur maar dan heb je ook wat (bevroren bosbessen zijn overigens goedkoper en net zo gezond). Ze zijn namelijk rijk aan anthocyaan. Anthocyaan heeft een positief effect op onze hart- en bloedvaten. Het houdt ons cholesterolgehalte laag, waardoor de doorbloeding goed blijft. Daarnaast hebben bosbessen een ontstekingsremmende werking en houden ze ons korte termijn geheugen zo scherp als een kickbokser.  

Knoflook

Ook knoflook is een toppertje. Het stinkt misschien, maar dat houdt je vijanden in ieder geval ver bij je vandaan. Knoflook houdt onze vaatwanden glad en schoon, voorkomt bloedstolling en heeft een positieve werking op onze bloeddruk en cholesterolgehalte. 

Zoete aardappelen

De zoete aardappel, onze zoete kameraad. Zoete aardappelen houden onze bloedvaten soepel, helpen onze bloeddruk te verlagen en bevatten veel vitamine A, wat een positief effect heeft voor onze huid en ogen. Ook is vitamine A bij uitstek het anti-oxidant tegen hartziekten en botontkalking.  

Broccoli

Broccoli, onze bruuske hoekstoot die niemand ziet aankomen. Broccoli bevat uiteraard vitamines, maar ook veel mineralen zoals kalium, calcium, ijzer en magnesium. Deze werken ontstekingsremmend en vormen een harnas voor onze lichaamscellen. 

Avocado

Met avocado’s geef je ouderdom nog even een hoekslag na. Avocados zitten namelijk boordevol vezels, vitamines en omega 3 vetten, waardoor ze zeker niet mogen ontbreken in het lijstje. Ze houden onze concentratie scherp, dragen bij aan een gezond hart én houden onze visus scherp.    

Olijfolie

En natuurlijk… Olijfolie. Deze glibberige sparringpartner bevat antioxidanten die ontstekingen bestrijden, ons hart en bloedvaten gezond houden en ernstige ziekte helpen te voorkomen. Het houdt ons cholesterolgehalte laag zodat onze aders vooral lekker soepel blijven doorstromen.  

Wie zou zich beperken tot zijn huid, als je er van binnen ook gezonder op kunt worden? Als we het doen, dan doen we het natuurlijk helemaal goed. Voldoende blijven drinken, blijven bewegen en een gevarieerd eetpatroon zijn net zo belangrijk. Alleen dan kun je nog heel wat rondes doorgaan in de strijd tegen de verloedering. Rocky is er niks bij! 

error: Deze content is beveiligd!