fbpx

Romige pompoensoep met kokosmelk en bosui

Romige pompoensoep met kokosmelk & bosui

Nodig

1 persoon | 20 minuten

  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 1 eetlepel (olijf)olie
  • 200 gram pompoenstukjes
  • 1 blokje groentebouillon
  • 1 bosuitje
  • 100 ml kokosmelk
  • 125 gram kikkererwten, uit blik
  • 2 eetlepels zuivelspread

Bereiding

  1. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.
  2. Verhit de olie in een soeppan en fruit de ui en knoflook 2 minuten op middelhoog vuur.
  3. Voeg de pompoenstukjes toe en bak 2 minuten mee. Voeg vervolgens 350 ml water met het bouillonblokje toe en breng zo’n 10 minuten aan de kook.
  4. Was de bosui en snijd in dunne ringetjes.
  5. Haal de pan van het vuur en voeg de kokosmelk toe. Pureer de soep met een staafmixer. Voeg de kikkererwten toe aan de soep en laat 4 minuten op laag vuur pruttelen.
  6. Schenk de pompoensoep in een grote kom en top af met de zuivelspread en de bosui. Breng de soep op smaak met peper en zout.

Tip

  • Lekker met wat gehakte, verse koriander.
  • Top af met geroosterde pompoenpitten. ENJOY!
Kommetje gevuld met pompoensoep met kokosmelk & bosui
error: Deze content is beveiligd!