fbpx

Aubergine-tomaat soep met kikkererwten en ricotta-fetacrème

Aubergine-tomaat soep met kikkererwten & ricotta-fetacrème

Nodig

1 persoon | 25 minuten

  • 1 aubergine
  • 1 teen knoflook
  • 1 eetlepel (olijf)olie
  • 225 gram tomatenblokjes
  • 1 snufje chilipoeder
  • 1 blokje groentebouillon
  • 1 eetlepel ricotta
  • 20 gram witte kaas (feta)
  • 75 gram kikkererwten, uit blik

Bereiding

  1. Snijd de aubergine in blokjes. Snijd de knoflook fijn.
  2. Verhit de olie in een soeppan en fruit de knoflook 1 minuut. Voeg de aubergine toe en bak zo’n 4 minuten mee. Voeg vervolgens de tomatenblokjes en chilivlokken toe en roer goed door.
  3. Voeg 350 ml water met het bouillonblokje toe aan de soeppan en breng zo’n 10 minuten aan de kook.
  4. Doe de ricotta en feta ondertussen in een ruime kom en pureer met de staafmixer tot een gladde crème. Breng op smaak met peper en zout.
  5. Haal de pan van het vuur en pureer de soep met de staafmixer. Voeg vervolgens de kikkererwten toe en laat nog 4 minuten pruttelen op laag vuur. Breng het geheel op smaak met peper en zout
  6. Schenk de soep in een grote kom en top af met de ricotta-fetacrème.

Tip

  • Lekker met wat verse tijm.
  • Top de soep af met wat geroosterde pijnboompitten.
  • Probeer deze soep ook een keer met linzen in plaats van kikkererwten. Eet smakelijk!
Kom gevuld met Aubergine-tomaat soep met kikkererwten & ricotta-fetacrème
error: Deze content is beveiligd!