fbpx

Krachttraining buikvet

Krachttraining buikvet: dit is de meest effectieve training om van een buikje af te komen

Buikvet; op een bepaalde leeftijd ontkomen de meesten er niet meer aan. Op een dag trek je een jeans aan en merk je dat de knoop deze keer écht niet meer dicht wil. Je kunt het natuurlijk liefdevol accepteren, want mooi blijf je toch. Of je kiest ervoor om korte metten te maken met dat buikje van je. Hier lees je hoe je zelf ermee aan de slag kunt.

Vetverbranding

We gaan er geen doekjes om winden, plaatselijk vet verliezen is onmogelijk. Dat geldt al helemaal voor je buikje. Helaas kunnen we zelf niet bepalen waar we vet verliezen, en neemt moeder natuur het heft in handen. Het heeft alles te maken met je bouw en waar jij het meeste vet opslaat. Als dit je buik is? I hate to break it, dan moet je juist iets harder werken. Er bestaat namelijk niet zoiets als het volmaakte lichaam met de perfecte verhoudingen. Gelukkig ook maar, want variatie behoudt charme.

Stress Less

Stress is ongezond voor mentale en fysieke gezondheid. Het is misschien wel het meest vervelende respons dat ons lichaam kan aanmaken. Enkele mensen vallen af door stress, maar voor de meeste mensen geldt dat ze er juist door aankomen. Zo wordt in tijden van stress het hormoon cortisol aangemaakt wat de vetverbranding juist belemmert en… je krijgt meer trek in snacks. Wat natuurlijk niet bevorderend is voor je buikje. Slaap dus voldoende en zorg voor voldoende rust en ontspanning.

Train als een beest

Iedere sport is in principe goed voor je, maar de beste trainingen om vet te verbranden zijn toch HIIT-trainingen. HIIT zijn kortere trainingen waarbij je cardio en kracht tegelijkertijd traint. Hierdoor gaat je stofwisseling en vetverbranding als een speer en behaal je sneller resultaat. Door spierkracht op te bouwen gaat je lichaam meer energie gebruiken waardoor je vet verliest. Je spiermassa houdt dus je stofwisseling op gang en door de opbouw van spieren bestrijdt je visceraal vet. Uiteraard moet je bij krachttraining wel voorkomen dat je teveel gaat eten. 

Isolatie-oefeningen doe je niet voor je lol, maar ze zijn wel heel effectief bij vetverbranding. In tegenstelling tot HIIT, richten isolatie-oefeningen zich op één spiergroep. Denk aan sit-ups, squats of push-ups. Omdat meer spiermassa staat voor een snellere vetverbranding, is het belangrijk dat je vooral de grote spiergroepen traint. Dus je benen, rug, borst en schouders.

Gezond eten

Hoe gezond eet je op dit moment? Ongezonde voeding en drankjes zijn funest als je van je buikvet af wilt komen. Dus wil je minder buikvet? Let dan ook goed op met wat je eet en drinkt. Hieronder een aantal tips voor het ontwikkelen van een gezonder voedingspatroon;

  • Eet zo onbewerkt mogelijk.
  • Varieer voldoende.
  • Eet lekker veel groenten en dagelijks zo’n 2 stuks fruit.
  • Kies vezelrijke en eiwitrijke voeding.
  • Eet niet teveel en niet te weinig. Let dus op je porties.
  • Mijd (zoveel als mogelijk) suiker en verkeerde vetten.
  • Beperk het eten van gluten en zuivel en het drinken van alcohol.
  • Drink voldoende water, verspreid over de dag.

Ga ervoor!

Zoals je ziet kun je met kleine aanpassingen van je buikje afkomen. We leven in een tijd dat de meeste mensen zich al bewust zijn van gezonde voeding en beweging. En dat is een goed teken! Heel soms maken we een slippertje en moeten we even op de blaren zitten. Anderen hebben misschien weer wat extra tijd en hulp nodig. Denk aan coaching of persoonlijke schema’s. Genoeg personal trainers die staan te trappelen om je te helpen het uiterste uit je zelf te halen!

error: Deze content is beveiligd!