fbpx

De trainer komt naar je toe!

Een positieve kijk op de menopauze

Menopauze. Het woord zegt het eigenlijk al, je krijgt letterlijk een adempauze, eindelijk wat meer rust… Het lijkt alsof we eindelijk ontwaken en in een staat van verlichting komen. Het bijbenen van de jongeren hoeft echt niet meer, en eindelijk mogen die beentjes als een ware zenmeester in de lucht gelegd worden. Één van de vele voordelen van de menopauze. Want ja, je zou het misschien niet zeggen maar de menopauze barst van de voordelen.  

Einde aan menstruaties

Eindelijk worden je maanden niet meer geteld door je menstruaties. Geen tampons, cups, maandverband of pijnlijke klachten meer. Geen onzekerheid meer of je menstruatie is gekomen, of dat je misschien wel bent doorgelekt. Heerlijk, weer zo onbezorgd als een kleuter in de zandbak. 

Geen zorgen over zwangerschap en anticonceptie

Door het wegblijven van je menstruatie heb je geen gedoe meer met anticonceptie en onnodige hormonen. Je kunt weer helemaal puur natuur, en als jezelf door het leven gaan. Je hoeft je ook geen zorgen meer te maken over een ongewenste zwangerschap, en ben je enkel en alleen nog bezig met je eigen wedergeboorte.  

Een nieuwe fase met nieuwe kansen

Een nieuwe fase breekt weer aan, een nieuwe deur gaat weer open. Het is tijd om de tussenstand op te maken, en te kijken waar je staat in je leven en waar je naartoe wilt. Voordeeltje, we zijn veel zelfverzekerder geworden waardoor we geen enkele kans meer aan ons voorbij laten gaan. Altijd al mandala’s willen kleuren, of misschien wel naar Tibet willen gaan? Dan is dit het moment, je hebt er nu de innerlijke rust voor.  

Loslaten en relativeren

Er leek nooit een einde te komen aan onzekerheid en de bijkomende ongemakken, maar daar is het moment. Eindelijk kunnen we loslaten en relativeren. We meten ons niet meer zo met anderen, we geloven wat meer in karma en problemen lossen zich tegenwoordig vanzelf op.  

Minder zorgen voor anderen

Door de afname van oestrogeen in ons lichaam wordt de natuurlijke drang om voor anderen te zorgen ook minder. Laat de bommen maar ontploffen, en blijf vooral lekker mediteren. Tijd om lekker aan jezelf te denken… 

Meer autoriteit

Je wordt ouder waardoor je meer autoriteit uitstraalt en serieuzer wordt genomen. Je wordt rijper, zelfverzekerder en vanzelf aantrekkelijker. Er lijkt wel een magische sluier over je heen te zijn gevallen, en wordt je met hetzelfde respect als een monnik behandeld. Je wordt niet oud, geniet hier gewoon van. Het innerlijke kind gaat toch nooit weg. 

Weer oog voor kleine dingen

Carrière maken is niet meer zo nodig, laat het hard werken maar aan de jongeren over. Het is tijd om iets meer achterover te leunen en de leermeester in je naar boven te laten komen. Het is tijd om je kennis en wijsheid over te dragen aan de jonkies. Hierdoor krijg je meer tijd voor je gezin, je sociale leven en jezelf. En ga je mede hierdoor de kleine dingen in het leven veel meer waarderen.  

Seksuele vrijheid

Voor sommige vrouwen kan gemeenschap problemen opleveren, maar daar zijn gelukkig oplossingen voor. Over het algemeen worden vrouwen in de menopauze veel vrijer op het gebied van seksualiteit. Ze voelen zich comfortabeler en vrijer in hun lichaam dan in hun jongere jaren. ‘Schijt aan iedereen, ik ben wie ik ben’ lijkt wel je steevaste tantra, euh.. Mantra.   

Je wordt creatiever

Sommige vrouwen worden creatiever. Het is niet duidelijk waar dit precies vandaan komt, maar we kunnen ons voorstellen dat dit een gevolg is van de remmen en onzekerheden die van je afvallen. Het derde oog staat in ieder geval voor sommigen wagenwijd open. Veel vrouwen maken nog een carrièreswitch, starten een eigen bedrijf of leveren hun beste prestaties in de overgang.  

Het is niet enkel kommer en kwel, en misschien wegen de voordelen zelfs zwaarder dan de nadelen. Met de juiste mindset bereik je tijdens je menopauze het ultieme doel van bevrijding, Nirvana. Dus houd je geld voor dure retraits maar lekker in je zak, en wacht op die langverwachte transitie naar bevrijding… 

error: Deze content is beveiligd!