fbpx

De trainer komt naar je toe!

7 redenen waarom een fitness retreat de perfecte vakantie is

Vakantie… Misschien wel het meest geliefde woord van iedere Nederlander. Wist je dat het woord vakantie afgeleid is van het Latijnse “vacare”, en leeg of vrij betekent? Je denkt dan misschien niet meteen aan een fitness retreat. Maar let maar eens op…. 7 redenen waarom een fitness retreat juist heel bevrijdend, en dus de perfecte vakantie voor je is! 

1. Je bent vrij van schuldgevoelens

Je gaat eens op vakantie zonder die ellendige schuldgevoelens te ervaren. Vaak hoppen we van terrasje naar terrasje, of eten we de hele dag door tijdens onze vakanties. Tijdens een fitness retreat kun je, zowel met en zonder voedingsplan, zonder schuldgevoelens genieten van lekker eten. Je beweegt de hele dag door, waardoor je wel wat binnen mag krijgen. En als je een voedingsplan hebt? Geen zorgen, meestal zijn dit gezonde en zeer smakelijke gerechten. 

2. Je bent vrij van stress

Tijdens een gewone vakantie heb je meestal eerst een week nodig om af te schakelen van je werk. Met een fitness retreat gaat dit veel sneller. Doordat je meteen volle gas met fitnessen begint, krijg je geen kans om over je werk te piekeren, en maak je direct je hoofd leeg. Gevolg: volledige ontstressing en ontspanning in een oogwenk. 

3. Je maakt nieuwe vrienden

Je bent nooit alleen in een fitness retreat. Je zit gedurende een bepaalde periode met gelijkgestemden in een bubbel. Iedereen heeft zijn eigen redenen, maar allemaal met een doel. Dit schept verbondenheid en vriendschappen voor het leven. Je leert van elkaar, je vindt steun bij elkaar en als het klikt kan het nog een gezellige bende worden ook. Vooral als soloreiziger kan dit een fantastische manier zijn om je vakantie te spenderen.  

4. Je ontdekt meer

Je ontdekt veel meer in de omgeving van het fitness retreat. Meestal ben je gedurende een aantal weken in retreat. Hierdoor krijg je de kans om naast je persoonlijke ontwikkeling, ook dieper in de omgeving te duiken. Tijdens een fitness retreat heb je namelijk meer dan voldoende vrije tijd om de streek te ontdekken.  

5. Je ontwikkelt

Tijdens een fitness retreat leer je jezelf kennen, je goede en slechte kanten. Je wordt geconfronteerd met je leefstijl, fysieke conditie en doorzettingskracht. Zeuren heeft geen zin, want je moet door. Je krijgt inzicht in je patronen, overtuigingen en doelen waardoor je gericht met jezelf aan de slag kunt. Naast de fitness sessies worden vaak ook nog andere activiteiten aangeboden. Denk aan ademhaling sessies, meditatie of yoga. Ook dit draagt bij aan zelfinzicht en daarmee je persoonlijke vrijheid.  

6. Je fysieke en mentale gezondheid verbetert

Door te sporten wordt je niet alleen fysiek sterker, maar ook mentaal. Tijdens een fitness retreat gaat dit in een sneltrein. Je doet succeservaringen op, en krijgt een sterke drijfveer om je leefstijl ook thuis aan te pakken. Je wordt je bewust van het belang van een goede gezondheid en komt vrij van slechte gewoontes en patronen.  

7. Je komt écht fit terug

Bij terugkomst ben je geheel gereset. Je oude patronen zijn door de wc gespoeld en je hebt weer oog voor nieuwe kansen en gezonde voornemens. Je bent weer opgeladen, fitter en sterker dan ooit tevoren. Je hoofd is leeg, je hormonen zijn in balans en je energie is als nooit tevoren. De perfecte combinatie om stress en je eigen belemmerende gedachten zo van je af te laten glijden.  

Genoeg redenen om niet meer tijdens je vakantie als een walrus van het strand naar het restaurant te rollen. Lekker sportief bezig zijn is geen trend meer, maar een noodzaak. Zeker als je op je oude dag nog van een vakantie wilt kunnen genieten. Dus zoek je een leuk retreat uit in een prachtige omgeving, en ga voor je eigen persoonlijke overwinning tijdens je ‘vacare’. Veni, vidi, vici! 

error: Deze content is beveiligd!