fbpx

De trainer komt naar je toe!

Onderkin weg trainen

Manifesteren met de wet van aantrekking is tegenwoordig heel gewoon. Echter, trekken we vaak juist aan wat we niet willen. In plaats van een exotisch oord, met een kokosnoot in je ene hand en je geliefde aan je andere hand, geeft de wet van aantrekking ons nog eerder een onderkin. Stiekem weten we allemaal dat de wereld niet helemaal zo werkt, en moeten we helaas toch voor sommige dingen blijven werken… Maar hoe 

Oorzaken van een onderkin

Op een bepaald moment in ons leven openbaart de onderkin zich aan ons allemaal. We krijgen nu eenmaal allemaal met verzakkingen te maken, en helaas wordt onze kin niet gespaard. Door de oorzaken aan het licht te brengen, kunnen we het verval misschien een beetje tegen gaan.  

Sommigen zijn helaas geboren met een onderkin. In onze jongere jaren is ie dan nog vrij stevig, later treedt de verslapping in. Is je onderkin er al vanaf je jongen jaren? Dan is het helaas genetisch, en is er vrij weinig aan te veranderen. Een onderkin als gevolg van huidverslapping, een slechte houding of overgewicht is gelukkig wel te bestrijden.  

Hoe te verminderen

Zoals we al aangaven, door te manifesteren is nog nooit iemand een onderkin verloren. Ook verdwijnt een onderkin niet met 3 keer knipperen. Een onderkin wordt alleen minder door steevast een aantal veranderingen in je leven aan te brengen, en oefeningen te doen. Met heel veel discipline en geduld.  

Kauwen

Kauwen is misschien wel de beste krachttraining voor je kaken en onderkin. Kauwgom leent zich hier perfect voor, en is mindful eten ook aan te raden. Bij mindful eten kauw je langer op je eten waardoor je kaken harder werken en sterker worden. Door te kauwen worden je spieren niet alleen sterk, maar ook dikker. Hierdoor wordt je kaaklijn beter zichtbaar, en raakt je onderkin al iets meer op de achtergrond.  

Gezichtsyoga

Gezichtsyoga is niet meer weg te denken. Het is niet alleen goed in de strijd tegen rimpels, maar zeer zeker ook tegen de onderkin.  

Tuit je lippen

Kijk naar het plafond en tuit je lippen, houdt dit 5 tot 10 seconden vol en ontspan weer. Herhaal deze oefening 10 keer, en breid de herhalingen uit naarmate je het vaker doet.  

Onderlip over bovenlip

Je gaat weer naar het plafond kijken, vervolgens trek je je onderlip over je bovenlip. Voel je je net een bejaarde die een broodje probeert te eten zonder gebit? Dan doe je het goed! Begin met 10 herhalingen en breid uit naarmate je de oefening vaker doet.  

Platysma oefening

De platysma is een spier en loopt van je schouders naar je kaken. Bij de platysma oefening open je je mond wagenwijd, waarbij je de onderlip strak over je ondertanden trekt. Vervolgens beweeg je je onderkaak van beneden naar boven. Begin met 10 herhalingen en breid iedere keer je herhalingen uit.  

De uitgestoken kin

Hef je kin een klein beetje op en steek je hals naar voren. Maak dan de grootste glimlach die je kunt maken, schroom niet om je mond te openen. Houd dit even vast en adem een paar keer in en uit.  

Liggende lift

Voor deze oefening mag je op je bed of op de bank gaan liggen. Steek je nek en hoofd uit en duw je kin richting je borst. Let erop dat je schouders plat blijven liggen en dus niet omhoogkomen. Hoewel je lekker mag liggen, is deze oefening best pittig. Begin dus met 5 keer en bouw steeds verder uit in herhalingen.  

Soms gaat een onderkin gepaard met overgewicht. Je kunt er dan ook nog voor kiezen om door middel van een gezond eetpatroon, en regelmatig te sporten, af te vallen. Heb je een stok achter de deur nodig om de regelmaat in het sporten te behouden? Overweeg dan om een personal trainer in te schakelen.  

Het is een kleine tijdinvestering en je kunt het vanuit je woonkamer doen. Maar je moet er nou eenmaal iets voor doen. Met alleen denken of wensen ga je het niet redden, dus gebruik wat moeder natuur je heeft gegeven.  

error: Deze content is beveiligd!