fbpx

Makkelijke pasta met bloemkool, tonijn en pesto

Makkelijke pasta met bloemkool, tonijn & pesto

Nodig

15 minuten | 1 persoon

  • 75 gram penne, volkoren
  • 1 sjalotje
  • 160 gram tonijn uit blik, in water
  • 1 eetlepel (olijf)olie
  • 200 gram bloemkoolroosjes
  • 1 eetlepel kappertjes
  • 2 theelepels groene pesto

Bereiding

  1. Bereid de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Snipper de sjalot. Schep de tonijn in een vergiet.
  3. Verwarm de olie in een hapjespan en fruit de sjalot zachtjes. Voeg de bloemkoolroosjes toe met een scheutje water. Smoor de bloemkool in 8 minuten gaar. Voeg de tonijn en kappertjes toe aan de bloemkool en warm even door.
  4. Giet de pasta af en vang een kopje kookvocht op. Schep de pesto door de warme pasta en voeg eventueel een eetlepel kookvocht toe.
  5. Serveer de pasta met de bloemkool en tonijn.

Tip

Garneer de pasta met verse basilicum. Eet smakelijk!

Bord met pasta van bloemkool, tonijn & pesto
error: Deze content is beveiligd!