fbpx

Glutenvrije broodmuffins

Deze hartige broodmuffins kun je makkelijk als lunch meenemen, maar je kunt ze ook prima eten bij een lekkere soep of salade. De glutenvrije broodmuffins zijn lekker stevig maar toch luchtig door de psylliumvezels (ook wel vlozaad genoemd). Deze psylliumvezels zijn ook erg voedzaam voor je darmen.

Gebruik voor dit recept kant- en klare havermeel of maal zelf havermout- of vlokken in je keukenmachine. Iets meer werk, maar wel goedkoper. Warm uit de oven met wat roomboter zijn deze muffins het lekkerst. Wat je niet direct gebruikt kan je invriezen.

Nodig

15 Muffins

  • 175 gram boekweitmeel
  • 150 gram (glutenvrij) havermeel
  • 75 gram teffmeel
  • 50 ml olijfolie
  • 5 el psylliumvezels
  • 1 eetlepel bakpoeder
  • 50 gram kalamata olijven (met pit), in kleine stukjes gesneden
  • 2 el Italiaanse kruiden (oregano, basilicum, tijm)
  • 2 tl zeezout
  • Zaden en pitten naar keuze om te garneren

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Doe alle droge ingrediënten, behalve de zaden en pitten, bij elkaar in een kom en roer door.
  • Voeg 300-400 ml water en de olijfolie toe en kneed tot een stevige, ietwat vochtige, deegbal. Wanneer het deeg te droog is kan je wat extra water toevoegen.
  • Schep hoopjes in een goed ingevet muffinblik of gebruik muffinvormpjes.
  • Garneer met de zaden en/of pitten. Zet voor ongeveer 30 min de oven. Controleer of de muffins gaar zijn en laat ze daarna op een rooster afkoelen.
  • Geniet ervan!
Glutenvrije broodmuffins
error: Deze content is beveiligd!