fbpx

De trainer komt naar je toe!

Fitness musthaves voor thuis

8 fitness musthaves voor thuis

De sportschool is natuurlijk het fitnesswalhalla, maar soms komt het even niet uit. Dan is het handig dat je toch wat hulpmiddelen in huis hebt om dat Vikinglijf te behouden. Je loopt niet zo een achterstand op als je een keertje niet naar de gym gaat, en je hebt toch weer even het gevoel iets gedaan te hebben. Daarom 8 fitness musthaves voor thuis, voor als moedertje tijd even tekortkomt, en walhalla nog even op zich laat wachten. 

Matje

Om te beginnen, een matje natuurlijk. Niemand is zo doorgewinterd en gaat voor z’n lol op een koude vloer liggen. Laat staan uitglijden. Een fitness of yogamatje is maar een kleine investering, maar levert je heel veel op. Het maakt overigens niet uit of je nou een fitnessmatje of yogamatje kiest, het is eigenlijk hetzelfde.  

Yogablokken

De Noormannen waren misschien niet zo van de yoga, maar ben jij dit wel? Dan doe je er goed aan een setje aan te schaffen. Yogablokken zijn heel fijn voor extra stabiliteit en ondersteuning tijdens je yogatraining thuis. Maar het helpt ook de machines onder ons, eens lekker diep te stretchen na een workout 

Abwheel

De abwheel is klein en goedkoop in de aanschaf, maar is net zo effectief als Thor’s hamerslingeren. Als je de techniek goed onder de knie hebt, train je niet alleen je buikspieren, maar ook je rug, schouders en armen. Bovendien neemt het niet veel ruimte in. 

TRX

De TRX is zeer multifunctioneel. Je traint vooral met je eigen lichaamsgewicht en tegen de zwaartekracht in, maar de grote verscheidenheid aan oefeningen die je met de TRX kunt, zijn toch wel geweldig te noemen. Doordat je altijd een actieve strijdershouding moet aannemen, omdat je anders simpelweg valt, train je niet alleen al je spieren maar ook je uithoudingsvermogen.  

Verstelbare dumbells

Er zijn veel verschillende prachtige koffertjes met verstelbare dumbells. Het gewicht varieert van 2 tot 20 kilo. Je bergt ze makkelijk op, kunt er veel verschillende oefeningen mee doen en ze natuurlijk makkelijk verzwaren. Ze zijn wel kwetsbaarder als de dumbells uit de gym, het zijn nou eenmaal de smeden van vroeger niet meer… 

Weerstandbanden

Weerstandsbanden nemen nog minder plaats in beslag. Ze variëren natuurlijk in weerstand, dus let hier bij de aanschaf wel even goed op. Ook met weerstandsbanden kun je makkelijk alle spiergroepen trainen, hoe meer weerstand hoe zwaarder de oefening.  

Springtouw

Al sinds de vroege middeleeuwen in de handel, het springtouw. Buiten of binnen, ligt eraan hoe makkelijk je partner is natuurlijk. Terwijl je touwtje springt train je zeker zo’n 90% van je spieren, en werk je tegelijkertijd aan je conditie. Het vraagt natuurlijk wel even wat techniek en oefening.   

Hardloopschoenen

En natuurlijk, de oude vertrouwde hardloopschoenen. Ideaal als je toch liever even naar buiten gaat. Misschien vind je hardlopen alleen wel saai. Maar je kunt ook lekker het bos in voor een intervalletje, trapjes op en af of je kunt je eigen bootcamp organiseren.  

Alle kleine beetjes helpen, en soms kan het ook lekker zijn om thuis in je eentje bezig te zijn. Met een kleine investering kom je al heel ver. 

error: Deze content is beveiligd!