Trainen waar en wanneer jij wilt

Wat kost een
personal trainer aan huis?

Er zit behoorlijk wat prijsverschil tussen wat personal trainers vragen voor hun diensten. Zo ligt de prijs in Nederland gemiddeld tussen de 60 en 120,- euro per training. Waarin zit dat prijsverschil? En wat vraagt Jouw Personal Trainer Aan Huis voor een training? We zullen de meest belangrijke prijsonderdelen aanstippen en alsmede delen we een aantal ‘hacks’ om de kosten drastisch naar beneden te krijgen. Lees verder.

Hoeveel kost personal training
Wat kost een personal trainer1

Prijzen personal training

Wat kost een personal trainer aan huis?

 • Bij Jouw Personal Trainer Aan Huis liggen de prijzen tussen de 65,- en 85,- euro excl. btw per training van een uur. 
 • Wij werken met strippenkaarten en bieden verschillende pakketten aan. Het kleinste pakket wat wij hebben, heeft 15 trainingen. Hoe meer trainingen je wenst af te nemen, hoe lager de prijs.
 • Wil je samen met je partner of een vriend(in) sporten? Bij ons kan dat, zonder extra kosten. Door de kosten te delen kun je deze als het ware halveren. Dus betaalde je alleen eerst pakweg 70 Euro per uur, dan betaal je nu samen met een vriend(in), partner of andere relatie, 35 Euro per persoon per uur.
 • Omdat voeding een belangrijke rol speelt bij je vitaliteit, krijg je bij Jouw Personal Trainer aan huis GRATIS voedings- en leefstijladviezen. Zo kun je besparen op bijv. de consulten van een diëtistenpraktijk.
 • Onze pakketten zijn geldig voor onbepaalde tijd. Mochten er onvoorziene omstandigheden optreden, zoals bijv. een lockdown opgelegd door de overheid. Of veranderingen in de persoonlijke sfeer, je wordt ziek, zwanger of gaat op vakantie. In al die gevallen hoef je niet te stressen dat je trainingen kwijtraakt. Ook kun je zodoende de prijs per training vastleggen. Het kan zijn, dat prijzen in de toekomst verhoogd worden. Wanneer je de trainingen reeds ingekocht hebt, hoef je niet bij te betalen.
 • Je bepaalt zelf hoe vaak je traint. Zo zou je kunnen starten met 2x in de week te trainen, en dit later af kunnen bouwen naar 1x in de week. De trainer zou dan GRATIS een trainingsschema voor je kunnen maken voor thuis. Zo bespaar je veel tijd, en tijd is ook geld.
 • Bij ons ga je niet alleen aan de slag met een trainingsschema. Wij kijken verder en bieden dan ook personal training en coaching aan.
 • Voor ondernemers is het goed om te weten dat de BTW op trainingen in bepaalde gevallen aftrekbaar kunnen zijn.

Kortom, met een personal training alles-in-1 pakket, breng je al je gezondheid en welzijn behoeften onder 1 dak. Dit snijdt in de totale uitgaven omdat je andere diensten kunt opzeggen. Slimmigheden zoals duo trainingen of mogelijke belastingvoordelen benutten kunnen ertoe leiden dat de daadwerkelijke kosten nog verder dalen. Zó wordt maatwerk persoonlijke aandacht van health professionals betaalbaar, en dus toegankelijk voor een breder publiek.

Kosten personal trainer

Welke factoren bepalen de prijs?

De prijs hangt af van een aantal factoren;

 • Certificaten, leeftijd en ervaring
  Logischerwijs, betaal je wat meer voor een gelouterde personal trainer.
 • Inhoud
  Wil je bijv. personal boxing, zwanger en fit training of juist een ‘reguliere’ training? Wil je naast de training leefstijlcoaching of heb je behoefte aan voedingsadviezen?
 • Locatie
  Vind je het prima om in een sportschool te trainen of is een sportschool niks voor jou en wil je graag aan huis of op een plek bij jou in de buurt getraind worden? 
 • Frequentie
  Bulk kortingen: hoe meer trainingen je inkoopt, des te lager de prijs per training
 • Deelnemers
  Wil je 1:1 getraind worden of samen met een sportmaatje trainen? 
 • Al deze onderdelen zijn van invloed op de prijs voor een Personal trainer.
Bedrag personal training
Certificaten Personal trainer

De kosten voor een personal trainer zijn afhankelijk van

Certificaten, ervaring en leeftijd

Welke diploma’s heeft de trainer op zak? Heeft hij of zij daarnaast nog extra specialisaties behaald? Hoeveel ervaring heeft de personal trainer in de sport? Hoe oud is de trainer? Deze factoren spelen allemaal mee bij de prijs die gevraagd wordt voor de training.

Ons team bestaat bewust uit oudere trainers. Want wat wij merken, is dat onze klanten het niet alleen belangrijk vinden dat ze effectief getraind worden, maar ook juist gehoord en begrepen worden. Zo hebben onze trainers levenservaring en weten goed waarover ze het hebben.

Wij begrijpen dat onze klanten druk zijn en dat het een grote uitdaging is om alle ballen hoog te houden. Daarom maken wij het onze klanten graag makkelijk, door met alle spullen naar ze toe te komen. Waar en wanneer zij willen.

Inhoud personal training

Wat krijg je ervoor?

Wat kun je verwachten van de personal trainer, wat houdt de personal training in? Ga je alleen met gewichten aan de slag, of krijg je meer dan alleen een trainingsschema? 

Jouw Personal Trainer Aan Huis zal ervoor zorgen dat jij het beste uit jezelf en uit de trainingen zult halen. Van je trainer leer je een gezonde leefstijl integreren in jouw drukke leven. Een positieve benadering hierin vinden wij belangrijk. Onze trainers oordelen en drillen niet, maar bieden een luisterend oor waar nodig en stellen je de juiste vragen. 

‘Wat wil je bereiken, wat heb je hiervoor nodig en wat is haalbaar voor jou op dit moment?’

Maar, er moet natuurlijk ook getraind worden. Dus je gaat aan de slag met een persoonlijk, effectief trainingsschema dat zal aansluiten op jouw wensen, doelen en jouw lichaam.

 

Kosten personal training

Waar wordt er getraind?

Locatie

Logischerwijs ligt het uurtarief hoger wanneer je een personal trainer bij jou aan huis wilt laten komen, dan wanneer je ervoor kiest om naar de sportschool te gaan. Er zijn ook Personal Trainers met een eigen sportstudio. Dus ook de plek waar je getraind wordt, heeft invloed op de prijs. Daarnaast verschilt de prijs voor een personal trainer per regio. Zo zullen de kosten van een Personal Trainer in Amsterdam hoger liggen dan die in bijvoorbeeld Friesland.

Klanten kiezen voor ons omdat ze een stok achter de deur nodig hebben en behoefte hebben aan professionele begeleiding bij het behalen van hun persoonlijke gezondheidsdoelen of trainingsdoelen.

Wat kost een personal trainer1

Frequentie

Hoe vaak train je?

Hoe vaak in de week wil je gaan trainen? Ook de frequentie heeft invloed op de kosten voor een personal training. Je bereikt in de meeste gevallen optimaal resultaat wanneer er minimaal 2x per week gesport wordt. Vaak is het zo dat hoe meer trainingen er worden afgenomen, hoe lager het tarief van de Personal trainer wordt. 

Dat is het geval bij Jouw Personal Trainer Aan Huis. Wij werken met strippenkaarten en bieden pakketten aan vanaf 15 trainingen. Hoe meer trainingen je wenst af te nemen, hoe lager de prijs.

De ingekochte trainingen blijven in principe voor eeuwig geldig. Dus mocht je om wat voor reden dan ook een tijdelijke pauze moeten inlassen, dan hoef je je geen zorgen te maken dat reeds betaalde trainingen zouden verlopen. Je kunt de draad weer oppakken wanneer jij daar aan toe bent, of de omstandigheden dat weer toelaten (zoals na een lockdown).

Wat is nog meer belangrijk, buiten de kosten?

Heb je een klik met de trainer?

Vergeet niet het belangrijkste onderdeel; heb je een klik met de trainer? Zo vinden wij het belangrijk dat je je op je gemak en gehoord voelt bij de trainer of trainster. Omdat jullie elkaar wekelijks zullen zien, is die match van belang. Dat is eigenlijk de basis voor een fijne en effectieve samenwerking. 

Daarom bieden we klanten die zich bij serieuze interesse aanmelden bij Jouw Personal Trainer Aan Huis, een GRATIS intake met proefles aan. Zodat je eerst kunt kennis maken met de trainer en kunt ervaren of dit is wat je zoekt.

JOUW PERSONAL TRAINER​​

Contact

Contact

Nadat je ons benaderd hebt, nemen wij contact met je op. Samen bespreken we jouw doelstellingen, wensen en verwachtingen en wat Jouw Personal Trainer aan Huis voor jou kan betekenen. Naar wens plannen we een vrijblijvende en GRATIS proefles met je in.
 

GRATIS proefles

Graag leren we je eerst wat beter kennen. Daarom zullen we je vragen om een medische vragenlijst in te vullen. Zodat de trainer goed de proefles kan voorbereiden en jou een training kan bieden die aansluit bij jouw doelen, wensen, mogelijkheden en verwachtingen.

Go for it!

Vond je de proefles leuk en sluit onze werkwijze en visie bij jou aan en heb je een klik met de trainer? Gefeliciteerd, samen gaan we aan de slag! We bespreken de gewenste trainingsdagen en locatie en plannen jouw eerste volledige training in.
 

Charlotte Hageman
Founder

Hoofdkantoor
Agro Business Park 22,
6708 PW  Wageningen

Dennis van Leeuwen1

Dennis van Leeuwen
Founder

Hoofdkantoor
Agro Business Park 22
6708 PW Wageningen

Martin Roberts
Martin Roberts
2020
Lees verder
Professionele, klant- en servicegerichte personal fitness trainers. Dennis en trainer Ruth luisteren goed naar je wensen en stemmen de aanpak in overleg af voor de beste resultaten. Betrokken en flexibele dienstverlening. De trainingen zijn zwaar (doch haalbaar), altijd afwisselend en daardoor blijvend leuk. Ruth combineert onuitputtelijke enthousiasme met een ongeëvenaarde kennis van en variatie in oefeningen. Absolute aanrader!
Bastiaan Janssen
Bastiaan Janssen
2020
Lees verder
YourHealth PT is een zeer discreet en professioneel bedrijf. Er wordt goed geluisterd naar wat de deelnemer nodig heeft en de trainingen zijn uitdagen en afwisselend. Een aanrader voor iedereen die een echt professionele training zoekt voor alle niveau's.
Peter van Rhenen
Peter van Rhenen
2020
Lees verder
Met een enorme positieve gedrevenheid worden wij al vele jaren enorm gestimuleerd om elke vrijdag onze broodnodige oefeningen te doen. Dit gebeurd op zeer deskundige wijze aangepast aan de wens van de klant. Ongeacht leeftijd en geslacht. Ook heeft hij oog voor de persoonlijke omstandigheden waar iemand zich in bevindt zodat het altijd een training op maat is. YourHealth personal training kan ik iedereen aanraden die een jachtig bestaan heeft en 1 of 2 keer per week net dat zetje nodig heeft van een personal trainer om zijn conditie op peil te houden en te verbeteren.
Lisette Thun
Lisette Thun
2020
Lees verder
Ik train al meer dan 10 jaar naar volle tevredenheid 1-op-1 met YourHealth. De trainingen zijn afwisselend, vernieuwend en uitdagend. En passend bij wat ik nodig heb. Ik voel me op gemak en de benadering van de trainer is persoonlijk en plezierig. Een aanrader!
Alexander Belderok
2020
Lees verder
Dennis is een uitermate professionele trainer. Mooie balans tussen ondersteuning en uitdaging. Hij zorgt dat de sessies bijdragen aan het behalen van je doelstellingen door elke keer je uit te dagen het maximale uit jezelf te halen. Daarin weet hij precies hoe ver hij kan gaan zodat er geen blessures ontstaan of vervelende spierpijn is de volgende dag. Daarnaast zijn de trainingen ook zeer plezierig qua gezelschap.
Alexander Belderok
2020
Lees verder
Goed resultaat met het kwijtraken van de eerste bijna 10 kg. Maar ook hier wegen de laatste loodjes het zwaarst voor het behalen van het streefgewicht. Volledig aan mezelf te wijten overigens. Nog even doorzetten dus. De begeleiding van Dennis is zeer professioneel en motiverend. Verslavend zelfs. Zijn prettige persoonlijkheid draagt daar zeker aan bij. En ons ontbijt is nog nooit zo healthy en lekker geweest door het voedingsadvies van Charlotte. Ik en mijn vrouw (die ook veel onnodige kg is kwijtgeraakt door Dennis zijn hulp) zijn Dennis en Charlotte zeer dankbaar voor hun zeer professionele en prettige PT. Chapeau!
QQ Business QQ Business
2020
Lees verder
Dennis is een uitermate professionele trainer. Mooie balans tussen ondersteuning en uitdaging. Hij zorgt dat de sessies bijdragen aan het behalen van je doelstellingen door elke keer je uit te dagen het maximale uit jezelf te halen. Daarin weet hij precies hoe ver hij kan gaan zodat er geen blessures ontstaan of vervelende spierpijn is de volgende dag. Daarnaast zijn de trainingen ook zeer plezierig qua gezelschap.
Menne Voorwerk
Menne Voorwerk
2020
Lees verder
Fijne begeleiding... Snelle reactie bij aanmelding.. Duidelijke gesprek en oriëntatie waar de vraag zit..zodat je echt krijgt wat je wil.. Op maat. Compleet pakket van voedingsadvies en begeleiding lifestyle en sport. De trainingen met karin zijn gezellig en effectief😉... Karin neemt wensen en beperkingen (bv tijdens mijn blessure) mee in de de trainingen en is heel flexibel in het maken van afspraken en verzetten... Wat voor mij erg belangrijk was met mijn werk.
Esther Molenaar
2020
Lees verder
Hesther van Let’s Do It heeft mij enorm goed op weg geholpen... ik ben 44 en merk dat mijn lichaam meer beweging en training nodig heeft dan voorheen. Zij heeft mij laten zien hoe ik bepaalde spier groepen efficiënt kan trainen waardoor ik sterker word en zelfs minder last heb van een hardnekkige bilspier-blessure. Hesther is professioneel, zeer kundig maar ook gewoon een super leuk mens om samen mee te trainen. Ik vond het daarnaast prettig dat zij ook kinderen heeft en zelf ongeveer van mijn leeftijd is waardoor we het ook konden hebben over veranderingen in je lichaam met de tijd. Heel veel dank Hesther, en Charlotte voor het maken van deze goede match.. Ik weet nu hoe ik zelf verder kan!
Ruis in huis
Ruis in huis
2020
Lees verder
Een aanrader! Ik heb na 15 keer sporten met Steffie super goede en praktische tips gekregen die werken voor mij. In de trainingen werd ik steeds uitgedaagd om net iets verder te gaan dan dat ik dacht dat ik kon. Steffie is spontaan, enthousiast en professioneel. Ze verzint steeds iets nieuws waardoor de training nooit saai is. Nu geniet ik ook meer van 'uitspattingen' omdat ik weet dat dit er bij hoort. Mijn levensstijl is aangepast!
Previous
Next

©2021

jouwpersonaltraineraanhuis.nl